The Belgian Pride, meer dan 25 jaar samen met jou!

Steun de Belgian Pride: kleur je stoep met regenbogen!

De Belgian Pride zal dit jaar helaas niet plaatsvinden met een grote parade in Brussel... Maar geen nood: we plannen digitale evenementen die de hele maand mei zullen worden uitgezonden, met ook een groot online evenement op 22 mei.

Iedereen kan nog steeds thuis feestvieren, op de stoep, binnen of in de tuin, maar altijd met respect voor de eigen bubbel. Maar dat we thuis blijven, betekent niet dat we niet kunnen laten zien dat we trots zijn op onze gemeenschap.

In onze Pride Shop stellen we krijt ter beschikking, zodat iedereen de stoep in regenboogkleuren kan kleuren. Je kunt dan een foto posten van jezelf terwijl je de stoep kleurt en @thebelgianpride en #WeCare taggen om je aan te sluiten bij alle andere mensen die meedoen!

Ga naar de Pride Shop

Over ons

Het voornaamste sociale doel van de vereniging is de jaarlijkse organisatie van de Pride, een manifestatie met nationaal karakter in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Lees meer in onze rubriek Over Ons!

Lees meer
Onze Geschiedenis

In België vond de eerste "homodag" plaats op 18 maart 1978 in Gent. Ze werd georganiseerd door Rooie Vlinder, een linkse feministische groepering met een uiterst activistische aanpak. De tweede keer dat homo's en lesbiennes op straat van zich lieten horen was [...]

Lees meer

Pride Events en COVID-19

Vanwege de COVID-19 regelgeving worden de belangrijkste evenementen momenteel online gehouden. Alle in-person evenementen zijn momenteel opgeschort tot de overheidsvoorschriften anders toestaan.

Meer informatie over Pride en Covid-19

Ontdek alle evenementen!

Deel deze pagina!