Het nieuwste Queer kunstenfestival in Brussel!

Cultuur heeft te lang gezwegen, dus is het tijd om het podium terug te veroveren!

Ontdek ons nieuwe multidisciplinaire kunstenfestival dat LGBTQI+ kunstenaars in de spotlights zet en tegelijkertijd cultuur, diversiteit en lokale economieën ondersteunt.

Over Q.Artz Festival

Nadat de Covid-19 pandemie de kop opstak werd het heel duidelijk dat Pride een werkwoord is dat het hele jaar door resoneert. Daarom heeft de organisatie van The Belgian Pride besloten dat in plaats van slechts één keer per jaar zichtbaarheid te creëren voor de LGBTI+ gemeenschap, het belangrijk is om het hele jaar door te sensibiliseren voor diversiteit en inclusie!

The Belgian Pride vzw is verheugd je ons nieuw project voor te stellen! Het Q.ARTz festival is een culturele samenwerking tussen The Belgian Pride vzw en verschillende culturele en lokale partners in Brussel.
We willen niet alleen ons sociaal en politiek karakter uitdrukken, maar ook ons cultureel. Tijdens het festival staan LGBTQI+ artiesten die in België wonen centraal, maar stimuleren we ook de betrokkenheid en samenwerking tussen lokale partners, zoals culturele centra, musea, horecazaken, galeries en verenigingen. Gedurende één week werkt The Belgian Pride een cultureel programma uit rond het thema LGBTI+. The Belgian Pride wil LGBTI+ artiesten ondersteunen, diversiteit in onze culturele sector brengen en culturele instellingen bewust maken van inclusie en diversiteit binnen hun eigen organisatie.

Pride is a verb that resonates throughout the whole year!

Download hier het programma!

  • Online Programma

    Hieronder kan je het hele programma terugvinden, of download deze, zodat je alle evenementen kan ontdekken!

Er zijn geen resultaten gevonden