The Belgian Pride, meer dan 25 jaar samen met jou!

De Belgian Pride Parade 2022 zal plaats vinden op 21 mei op de Kunstberg!

Het is officieel! We zijn blij om de datum aan te kondigen van de Belgian Pride Parade die eindelijk samenkomt in de straten van Brussel. Tot ziens op 21 mei! Vind het officiële evenement op Facebook en houd onze verschillende sociale netwerken in de gaten voor meer informatie.

De Belgian Pride in 2022

Het kleurrijkste festival van het jaar begint zoals elk jaar met de Kick-Off Mini-Pride op donderdag 5 mei. Ook dit jaar zal de stad Brussel zich weer hullen in de kleuren van de regenboog rond het project RainbowCity.Brussels. Dit jaar bundelt Pride ook zijn krachten met verschillende acteurs uit de culturele wereld om onze gemeenschap in de kijker te zetten. Tot slot vinden op zaterdag 21 mei 2022 de Parade en het Dorp plaats, waar activisten, verenigingen en LGBTI+-bondgenoten zullen samenkomen om onze eisen te stellen en onze diversiteit te vieren.

Wilt u meer weten?

#OPEN

Kom meer te weten over ons jaarthema!

Laten we gaan!
Nieuws

Ontdek al het nieuws over Belgian Pride 2022

C'est parti !
Vrijwilligers

Draag bij aan het goede verloop van ons evenement door vrijwilliger te worden bij de Pride

Laten we gaan!

Steun de Belgian Pride 2022: kleur je stoep met regenbogen!

Door de huidige gezondheidssituatie moest Belgian Pride zichzelf opnieuw uitvinden. Voor de online editie van 2021 stellen we een andere manier voor om Pride te vieren, in afwachting dat we elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten op 21 mei 2022!

Iedereen kon nog steeds thuis feesten, op de stoep, binnen of in de tuin, maar altijd in zijn eigen bubbel. Maar omdat we thuis moesten blijven, betekent dat niet dat we niet konden laten zien dat we trots zijn op onze gemeenschap.

In onze Pride Shop stellen we nog steeds krijt ter beschikking, zodat iedereen de stoep in regenboogkleuren kan kleuren. Je kunt dan een foto posten van jezelf terwijl je de stoep kleurt en @thebelgianpride en #WeCare taggen om je aan te sluiten bij alle andere mensen die meedoen!

Ga naar de Pride Shop

Over ons

Het voornaamste sociale doel van de vereniging is de jaarlijkse organisatie van de Pride, een manifestatie met nationaal karakter in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Lees meer in onze rubriek Over Ons!

Lees meer
Onze Geschiedenis

In België vond de eerste "homodag" plaats op 18 maart 1978 in Gent. Ze werd georganiseerd door Rooie Vlinder, een linkse feministische groepering met een uiterst activistische aanpak. De tweede keer dat homo's en lesbiennes op straat van zich lieten horen was [...]

Lees meer

Pride Events en COVID-19

De COVID-19 barometer in België stelt ons nu in staat de Belgian Pride te organiseren zonder bijzondere beperkingen, aangezien wij ons in "code geel" bevinden.

Meer informatie over Pride en Covid-19

Ontdek alle evenementen!

Deel deze pagina!