The Belgian Pride - Online Party #2

Organised by The Belgian Pride

15 mei 2021
19h00
Online
Gratis
  • Concert / Muziek
  • Optreden
  • Belgian Pride Events

Info

The Belgian Pride gaat online! 

Dit jaar gaat Belgian Pride online! We zullen een aantal fantastische optredens van LGBTI+ artiesten live streamen vanuit LGBTI+-HORECA hotspots! Muziek, spoken word, online dragshow, dansfeest, je vindt alle regenboogglitter direct op je scherm! ๐ŸŽ‰

De artiesten

19:30 - 19:55 ๐Ÿ—ฃ  Inke Gieghase

20:00 - 21:00 ๐ŸŽถ  Red D 

21:00 - 22:00 ๐ŸŽถ  Mona Lee

๐Ÿ‘‰ Om deze livestream te vinden, stem je hier en ons Youtube-kanaal.

Belgian Pride 2021 // 15th of May from Slash9 Productions on Vimeo.

De filmlocatie - STAMM Bar

โš ๏ธ Volgens de huidige maatregelen van de overheid kunnen wij u niet in levenden lijve ontvangen, dus doe online met ons mee!

Stammbar is de ontmoetingsplaats voor feestvierders, freaks, avonturiers, créative persoonlijkheden en mensen die de nacht doen gloeien. Deze plek, een echte smeltkroes voor nachtraven op zoek naar plezier, biedt een ontspannen sfeer in een modern en onberispelijk decor. 

De Stammbar is zowel een bar voor overdag als een uitgaansgelegenheid en biedt ook tentoonstellingen en thema avonden, naast een uitgemeten muziekaanbod.

Lees meer!

 

 

De artiestenprofielen

Inke Gieghase (hen/hun) maakt werk, treedt op en houdt voordrachten, zowel in het Nederlands als in het Engels. Inke is journalist, spoken word artiest, trainer en consultant. Inke biedt lezingen, gesprekken en advies over gender en seksuele geaardheid. Als non-binair persoon wilt Inke hun persoonlijke ervaring en inzichten delen over wat het betekent om niet in een hokje te passen. Inke kan nu officieel recording artist toevoegen aan de groeiende lijst van hun talenten, want die heeft net hun EP - Zoek - uitgebracht. 

"Voor mij is spoken word de perfecte combinatie van mijn passie voor schrijven, mijn toewijding aan activisme en het verlangen om op te treden."

Lees meer!

 

Mona Lee brengt een originele performance, waarbij ze haar dj-sets combineert met live vocalen. Het is glashelder dat ze houdt van soulvolle vocalen, groovy ritmes en funky tunes. Je kan Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse invloeden, naast Chicago, Detroit house & UK Garage terugvinden in haar muziekkeuze. Daarbovenop kruidt ze dit met haar eigen live stem. Mona werd geïnspireerd door vocalisten zoals Robert Owens, Meggy, Virginia of Lady Linn van het Belgische label "We Play House Recordings". Als grote fan van dit label, was het een grote eer om haar eerste track "Don't Get Around" uit te brengen op het WPH label, samen met WLC & Metrobox. In de afgelopen tijd kreeg ze de kans om samen te werken met producers waar ze naar opkijkt, zoals Kerri Chandler of Sue Avenue. Nieuwe releases TBA!

Waar kun je Mona Lee voornamelijk zien draaien? Ze is resident DJ bij Curfew, een bekend festival & party concept in Gent, België. Ze heeft een paar keer op Tomorrowland gedraaid, het bekendste elektronische festival van België. Daarnaast heeft ze ook in het buitenland opgetreden, zoals op DJOON (Parijs, Frankrijk), Dimensions Festival (Kroatië), Amper Klub, Sziget of Balaton Sound Festival (Hongarije), Jackies of Delirium Sundays (Barcelona, Spanje), enzovoort.

Sinds de pandemie concentreert ze zich op producties en voert ze enkele live-streams uit.

Lees meer!

 

Natuurlijk, Red D zou kunnen zeggen dat hij is beïnvloed door *insert geloofwaardig genre muziek hier* of dat hij zijn grote doorbraak kreeg in *insert naam van geloofwaardige legendarische maar nu gesloten club hier*, maar wie hoeft dat echt te weten? Laten we het erop houden dat als hij platen draait, muziek maakt, feestjes geeft en zijn label We Play House Recordings runt, Red D dat doet met passie, lust en een gezonde dosis relativeringsvermogen.

Red D wordt beschouwd als een van de leidende figuren in de (underground) muziekgemeenschap van België. Met een enorme muzikale kennis die verleden, heden en toekomst omspant verspreidt Red D zijn evangelie in alle grote Belgische clubs en festivals zoals Ampere, Fuse, Paradise City, WeCanDance en steekt hij net zo makkelijk de grens over om te gaan draaien in Panorama Bar in Berlijn, (ex) Trouw in Amsterdam, Corsica Studios in Londen en nog veel meer.

Als Red D niet op pad is om muziek te maken of naar platen te graven runt hij met liefde zijn label We Play House Recordings. In de 10 jaar dat Red D het label leidt is het een uitlaatklep geworden voor de muziek van grootheden als San Soda, Russ Gabriel, Locked Groove, Metrobox, Reggie Dokes, Deetron, Kai Alcé en ook FCL - de studiosamenwerking tussen Red D en zijn levenslange vriend San Soda.

In de afgelopen jaren heeft Red D zich ook gericht op zijn eigen muziekproductie met twee E.P.'s op het legendarische UK label Freerange Records als resultaat en nog veel meer in de nabije toekomst. Het draait allemaal om goede muziek en een serieuze dosis plezier.

Lees meer!

 

Belgian Pride Online - Volgende evenementen

๐Ÿ—“  Online Panel of the 20/05

๐Ÿ—“  Online Party of the 22/05

Datum en tijdstip

15/05/2021

19h00 - 22h00

Toevoegen aan kalender
Plaats

Online
Online

Prijs
Gratis
Organisator

The Belgian Pride

Deel deze pagina!