Openheid zal het hoofdthema zijn van Belgian Pride 2022!

Het thema van dit jaar is "OPEN"! Het klinkt als een oproep tot meer inclusiviteit, respect en gelijkheid voor LGBTI+-mensen. Laten we ons openstellen voor de ander, voor zijn respect, zijn instemming, maar ook voor cultuur en feest!

 

OPEN YOUR SENSE TO EVERYONE'S CONSENT

Belgian Pride evolueert. Zij moet het goede voorbeeld geven en optimale opvangmaatregelen treffen voor alle doelgroepen. Met onze partnerverenigingen en met u zullen wij ons best doen om van deze Pride voor iedereen een veilig moment te maken. Het project omvat een bewustmakings- en communicatiecampagne, opleiding voor vrijwilligers en organisatoren, een veilige zone en een gezondheidsdorp:

  • FEEL SAFE: Respect & Consent (inclusiviteit, verbaal en seksueel geweld, toestemming, ...)
  • PARTY SAFE: zorg goed voor uw lichaam (risicovermindering in verband met alcohol en drugs, seksuele activiteit, gehoor, ...)
     

 OPEN YOUR MOUTH TO CLAIM OUR RIGHTS

Belgian Pride zal in de straten van Brussel aanwezig zijn naast LGBTI+ activisten en verenigingen, dit is onze prioriteit. In 2022 zal de zichtbaarheid van deze duizenden mensen worden vergroot. Onze Parade vindt zichzelf opnieuw uit en zal rekening houden met de klimaatproblematiek door terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Inderdaad, de 2022 Pride zal te voet zijn. Zo komen we dichter bij de eerste Prides en bij het protestaspect van het evenement.

Belgian Pride is de megafoon van de regionale LGBTI+ koepels in België. Arc-en-Ciel Wallonie, çavaria en RainbowHouse Brussel zullen eind april de prioriteiten van de politieke boodschappen voorstellen.

Wilt u deelnemen aan deze overdenkingen? Neem contact op met onze drie verenigingskoepels: Arc-en-Ciel Wallonie, Çavaria of RainbowHouse Brussel.

 

OPEN JE OM HET WERK IN ONZE GEMEENSCHAP TE ONTDEKKEN!

Belgian Pride zal artiesten voorstellen die betrokken zijn bij onze zaak. Op onze verschillende podia zullen zij boodschappen, verhalen en sterke uitingen voor onze gemeenschap brengen. 
Op onze podia en bij culturele partnerinstellingen zoals de Ancienne Belgique en het Cinéma Palace nodigen wij u uit om LGBTI+ cultuur te beleven met artiesten die zich hiervoor inzetten.
Belgian Pride is een etalage voor de horeca-sector. Tijdens Belgian Pride zullen we u plaatsen voorstellen waar u elkaar kunt ontmoeten voor een drankje, een maaltijd of een dansje. Al deze plaatsen zetten zich in om bij te dragen aan de zichtbaarheid van de rechten van LGBTI+-personen.

 

In 2022 willen we een opener Pride dan ooit! 

· · · ·    #OPEN     · · · · 

Contactez les organisations LGBTI+ régionales pour plus d'informations.

Arc-en-Ciel Wallonie vzw/asbl

Jonruelle 17, 4000 Liège

Tel: 04 222 17 33

Email: courrier@arcenciel-wallonie.be

Website

Logo Arc-En-Ciel Wallonie

Çavaria vzw/asbl

Kammerstraat 22, 9000 Ghent

Tel: 09 223 69 29

Email: info@cavaria.be

Website

Logo çavaria

RainbowHouse Brussels vzw/asbl

Kolenmarkt 42, 1000 Brussels

Tel: 02 503 59 90

Email: info@rainbowhouse.be

Website

Logo RainbowHouse Brussels

Comment aborde-t-on le thème annuel avec nos partenaires ?

Visitez la page de la Charte de la Pride pour en savoir plus sur les engagements de nos partenaires, non seulement sur le thème de l'année, mais aussi sur toutes les valeurs que nous partageons. 

Vous pouvez également y retrouver les thèmes de nos années précédentes !

Découvrez la Charte de la Pride
Deel deze pagina!